Een missie in Vietnam

Namens een grote landelijke organisatie mocht ik op missie naar Vietnam, om daar bloemschik-kennis vanuit Nederland over te brengen. In Vietnam werkt men vanuit een hele traditionele bloemschikstijl en men wilde graag invloeden vanuit de westerse wereld in hun bloemwerk introduceren. Hieronder volgt een impressie met wat foto’s van mijn ervaringen.

Kerst 2016

Ook dit jaar heeft Bloem en Plezier verschillende creaties gemaakt voor de Kerst. Onder andere een royale kerstkrans.

Kerst krans

Een andere keuze om te maken was een etagère.

Kerst 2016 etagiare

Als derde optie een kerststuk met een spiegel, als terugblik op het afgelopen jaar. Het theehuis Bij de Buurvrouw was een hele gezellige locatie om dit stuk te kunnen maken.

Kerst 2016 rood

 

Workshop met de dames van Kokon

De dames van architecten bureau Kokon hadden met elkaar een bedrijfsuitje in de vorm van een workshop bij Bloem en Plezier. Vol enthousiasme gingen de dames aan de slag.

Kokon (2)

Het resultaat mocht er zijn! Het is een heel leuk bloemstuk geworden. Thuis werd niet geloofd dat men het zelf had gemaakt.

kokon

cocon

Na afloop volgde er een hele leuke kaart met de post als bedankje voor deze geweldige middag.

kokon (3)

Het voorjaar komt eraan!

Het voorjaar is een tijd om met vrolijke kleuren aan de slag te gaan. We hebben diverse workshops gehouden met fleurige resultaten.

voorjaar2016 compilatie

Met een opgewekte groep kinderen hebben we van een leeg melkpak, oase en wat mos, een vrolijke en speelse creatie gemaakt.

voorjaar2016 (2)

Een arrangement in de vorm van een taart, heel leuk om te maken, en het resultaat is altijd heel verrassend.

voorjaar2016 (3)

Het lijnen spel in deze creatie komt tot uitdrukking in de langwerpige takken als basis, waar doorheen met speergras grote cirkels zijn geregen die het stuk een dynamische uitstraling geven.

voorjaar2016 (6)

 

Hieronder nog enkele voorjaarsimpressies.

voorjaar2016 (7)

voorjaar2016 (4).jpg